Bydlení

Kazí se Vám potraviny? Skladujte je správně!

zelenina
www.pixabay.com

Často se Vám stává, že se Vám kazí potraviny, základem úspěchu je správné skladování. Ačkoliv si spousta lidí myslí, že ukládání potravin do lednice není žádná věda, zkusíme Vám poradit, jak trvanlivost ještě prodloužit.

Při koupi masa a masných výrobků je třeba zajistit co největší chlad. Teplota by se měla pohybovat okolo 3 stupňů Celsia. Je důležité, aby jste měli maso v odděleném boxu například od ovoce a zeleniny. A než samotné maso do chladu uložíte, obalte jej do celofánové folie.

Ovoce a zelenina je na tom podobně jako maso, nejvhodnějším místem je spodní šuplík v lednici a ideální teplota 3 stupně. Nezapomínejte však na oddělení surovin, které jsme zmínili již výše.

Pro vejce je ideální teplota vyšší, která se pohybuje okolo 9 stupňů Celsia, ale rozhodně není vhodným místem na uložení, přihrádka ve dveřích lednice. Ačkoliv je to nejoblíbenější místo, teplota se tím stále mění a to není vhodné.

refrigerator-1619676_960_720

 

Co se týče mléka a mléčných výrobků je opět důležité skladování v lednici a to při 5 stupních, jen díky tomu si můžete být jistí, že nedojde ke zkažení. Výjimkou u mléčných výrobků je máslo, kterému vyhovuje teplota vyšší a to cca 8 stupňů Celsia.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

V magazínu pro muže FirstMan.cz naleznete zábavu, novinky ze světa sportu, aut, technologií, žen a spoustu dalších témat která zajímají moderního muže.

Partneři

čtk tisková kancelář

 

Copyright © 2014-2019 Obsah on-line magazínu pro muže FirstMan.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoli způsobem, je bez předcházejícího souhlasu redakce zakázáno. Obchodní podmínky Ochrana osobních údajů, Informace o magazínu, Kontakt

To Top