Často se Vám stává, že se Vám kazí potraviny, základem úspěchu je správné skladování. Ačkoliv si spousta lidí myslí, že ukládání potravin do lednice není žádná věda, zkusíme Vám poradit, jak trvanlivost ještě prodloužit.
Při koupi masa a masných výrobků je třeba zajistit co největší chlad. Teplota by se měla pohybovat okolo 3 stupňů Celsia. Je důležité, aby jste měli maso v odděleném boxu například od ovoce a zeleniny. A než samotné maso do chladu uložíte, obalte jej do celofánové folie.
Ovoce a zelenina je na tom podobně jako maso, nejvhodnějším místem je spodní šuplík v lednici a ideální teplota 3 stupně. Nezapomínejte však na oddělení surovin, které jsme zmínili již výše.
Pro vejce je ideální teplota vyšší, která se pohybuje okolo 9 stupňů Celsia, ale rozhodně není vhodným místem na uložení, přihrádka ve dveřích lednice. Ačkoliv je to nejoblíbenější místo, teplota se tím stále mění a to není vhodné.
Co se týče mléka a mléčných výrobků je opět důležité skladování v lednici a to při 5 stupních, jen díky tomu si můžete být jistí, že nedojde ke zkažení. Výjimkou u mléčných výrobků je máslo, kterému vyhovuje teplota vyšší a to cca 8 stupňů Celsia.