Jednou z nejoblíbenějších kratochvílí v letních měsících jsou u nás grill party. Sám je opravdu miluju a bez grilovaného jídla si nedovedu mnohdy svoje letní chutě ani zdaleka představit. Ať už se bavíme od dokonalých kulinářských požitcích, nebo jen o rychlém grilování špekáčků, vždycky se vyplatí kompletně připravit dopředu. Co by taková pořádná grilovačka nikdy neměla postrádat?
Udělejte si přípravu už den předem
Jedna z těch nejlepších věcí co můžete udělat, je včasná příprava. Možná vás to překvapí, ale pokud naložíte například maso o den dříve, tak dostane přes noc mnohem lepší chuť, než by dostalo před samotným grilováním. Jak na to? Je to velice prosté!
Základem takové marinády by měl být určitě olej. Dejte ho dostatek. Potom se do ní přidává například sójová omáčka, worchester nebo jiné podobné omáčky dodávající lepší chuť. Následně směs koření a ničemu neuškodí ani plátečky nakrájená cibulka, česnek nebo pro milovníky ostrých chutí dokonce i zázvor. Dobře promíchejte marinádu v nádobě, do které potom dáte maso. Jen ho v marinádě otočte a nechte přes noc odpočívat.
Kvalitu masa určí také kvalita grilu
Jakmile je všechno připraveno tak pochopitelně přichází na řadu grilování. Tady není radno nic podceňovat! Jak například zahrádkářské vybavení, tak domácí elektro vám dává možnost ohromného výběru grilů. Zvolte určitě ten správný. Například na klasické burgery z mletého masa je mnohdy lepší než klasický gril ten kontaktní, který je propeče mnohem lépe a udrží šťávu uvnitř.
Na druhou stranu je pravda, že by elektrický gril například u přípravy klasické flákoty měl být až na druhém místě. Tady si přejeme aby se maso dělalo krásně na ohni a my si tak mohli užít tu neuvěřitelnou zauzenou vůni masa z přírodního dřeva nebo uhlí.