Rádi si pochutnáte na kvalitní kávě? A dáváte přednost té, která je čerstvě namletá? Není se čemu divit! Čerstvě namletá káva má zkrátka úplně jinou chuť i aroma, nemluvě o tom, že každý milovník kávy považuje přípravu za důležitý proces, kterému se věnuje s pečlivostí a svědomitostí. Jak si ale namlít kávu, když zrovna není po ruce ani jeden mlýnek na kávu? Věřte, že i když zrovna nebudete mít tento šikovný přístroj k dispozici, o dobré kafe se připravit nemusíte!
Váleček není jen na válení těsta
Když se řekne váleček, většina lidí si už tak nějak automaticky představí válení těsta třeba na štrůdl nebo vánoční cukroví. Mňam, také se vám při představě slaďoučkého jablečného štrůdlu začaly sbíhat sliny?! Váleček lze použít i na mletí kávy, kdy zrnka vložíte do sáčku, ten překryjete utěrkou a za pomocí válečku a trochy síly zrnka kávy rozemelete. Výhodou je, že si dokážete docela dobře ohlídat hrubost namletí, což nikdy není na škodu.
Ruční mixér přijde vhod
Mixér bezesporu patří mezi nepostradatelné vybavení každé domácnosti, takže věříme, že ani v té vaší určitě nechybí. I s jeho pomocí si můžete kávu umlít a to skoro bez práce. Zrnka kávy nasypete do mixéru a poté ho nechte, ať se pustí do díla. Připravte se ale na to, že v umleté kávě budete mít pravděpodobně menší i větší kousky zrníček, což ale třeba při použití namleté kávy do french pressu vůbec nevadí.
Hmoždíř vás nenechá ve štychu
Dříve vlastnila hmoždíř snad úplně každá hospodyňka, dnes už to sice až taková samozřejmost není, i když je pravda, že i hmoždířům dává v poslední době šanci stále více lidí. A na mletí kávy je to ideální pomocník, se kterým si zrníčka kávy rozemelete opravdu na jemný prach.