Dokonalý burger je sen každého správného milovníka masa a grilování. Udělat pořádný burger se vším všudy ale může nakonec stát mnohem více úsilí, než by někdo zprvu čekal. K dokonalému výsledku nám tak pomůže nejen kuchařský um, ale také domácí spotřebiče, díky kterým dokážeme zpracovat suroviny podle našich potřeb.
Domácí spotřebiče a mlýnky na maso
Při výrobě burgeru se nám hodí více spotřebičů a doporučuju proto vybírat v některém z obchodů, které domácí spotřebiče nabízejí v širším sortimentu. V první řadě je dobrý burger otázkou prvotřídního masa, pokud si ho dokážeme doma mlít sami, tak to bude to nejlepší. Mlýnky na maso jsou přitom velice levná a kvalitní možnost, jak vylepšit svoji kuchyň. Pamatujte, že maso by mělo být složeno z 80 % z libového a ze zbylých dvaceti z tučného masa.
Mlýnky se dají vybírat podle několika zásadních parametrů. Ten první je pochopitelně výkon. Manuální mlýnky jsou i nadále k dostání, ale ty elektrické jsou pro domácí užití mnohem komfortnější. Druhý je pak skladnost a možnost rozšíření o nové doplňky jako jsou filtry anebo mlecí tělíska.
Nepodceňujte ani sílu grilu
Pečlivě připravené a ochucené maso je potřeba připravit. Připravit ho můžeme spoustou způsobů, ale gril nikdy nic nenahradí. Pokud chcete burgery připravovat v domácím prostředí, tak určitě využijete pomoc kontaktních a plošných grilů. Jsou většinou elektrické a nefungují s otevřeným ohněm. Netvoří proto dým, ale jde o horké nepřilnavé povrchy, které dokáží povrch masa dokonale připravit i přes absenci ohně.
Pokud ale toužíte po opravdu originálním burgeru a máte šanci grilovat venku, tak se dají doporučit grily na pevná paliva, a dokonce i grily na plyn. Všechny tyto typy fungují s otevřeným ohněm a maso tak získá neopakovatelné aroma i chuť.